Sidst opdateret  04. januar 2004   Pagemaster : Kurt Lomborg
Opskrift på Nepalesisk Masala-the

Nepalesisk The (gerne den krymlede koge-the)
Kardemomme
Nelliker
Rørsukker
Fløde eller mælk

Mens de ca 1½ liter vand kommer i kog hældes the-bladene i the-sien sammen med 3-6 nelliker og 3-6 kardemomme, som flækkes. Lad trække i et par minutter og kog op. Når theen netop koger, tages the-sien op, og der røres 3-5 the-skefulde rørsukker i. Herefter en smule fløde og/eller 1-2 dl mælk. Der koges atter op til mælken begynder at skumme op. Klar til drik.

Nepalesisk Masala-The (Krydder-the) har en masse fortræffelige egenskaber. Den vigtigste er, at her har du et langvarigt energitilskud, når du læser til eksamen, arbejder med computeren eller i det hele taget sidder og skal koncentrere dig. Det tager et par timer at tømme 1½ liter the og i den tid får du en lille konstant tilførsel af sukker og fedt i varmt vand, som går lige til hjernen, som også bliver opkvikket og stimuleret af theen og krydderierne. Og hvis du tilfældigvis har lidt tømmermænd eller lignende, så hjælper den store væskemængde dig af med mange giftstoffer.
En anden god egenskab er, at hvis du hører til dem, der synes at the er kedelig, så har du her et spændende og velsmagende alternativ. Der kan også suppleres med kanel, peber og andre krydderier.
Eneste problem er at the-kanden skal holdes ren, for mælkerester vil gerne sætte sig på kandens vægge og i tuden, og efter et stykke tid ude af brug går der mug i belægningen, og det smager rigtig skidt.