Sidst opdateret 16-Sep-2015 flageng.GIF (199 bytes) Home Pagemaster : Kurt Lomborg

DE FULDFØRTE SCHOLARSHIP:
Scholarships som nu er vellykket afsluttede efter fuldendt uddannelse.
Dem vi kalder vores SUCCES-HISTORIER og som vi er rigtig stolte af.

  004.jpg (2349 bytes) 004-Namgyal Jangbu Sherpa
født: 1980
Blev Bachelor i Social Science og arbejder nu som Direktør i Himalayan Project Nepal. Han er vores forenings ankermand og helt centrale person. Uden ham ingen Himalayan Project.
sponsor: Gerda og Keld Lomborg, Korsør
  025.jpg (2244 bytes) 025-Jangbu Sherpa
født: 1982
I 2008 blev han færdig som Tandlæge (bachelor) fra universitetet i Dharan i Sydnepal. Nu er han Tandlæge på Phaplu Hospital, og har taget flere runder i Solu med tandlægeudstyr på ryggen, hvor han rydder op i de dårlige tænder fra landsby til landsby. Men han har drømme om at læse videre på masters level efter et par år med opsparing.
sponsor: Martin & Inger Kieleman Grønkjær, Else Lauritsen, Anne Marie Steffansen, Inger Juul Pedersen, Birgit Lauritsen og Karen Schwartz Jensen
 
  001.jpg (2448 bytes) 001-Kazi Sherpa
født: 1974
Har bestået Master-degree i Political Science.
Havde store planer om at gøre en god indsats for demokrati og menneskerettigheder i Nepal. Men nu er han flyttet til New York og har etableret sig som taxi chauffør med egen taxi. En succeshistorie? Nej, egentlig ikke! Men så alligevel. Han har nu et lille taxi-firma med flere biler og ansatte.
sponsor: Anne-Marie og Kurt Lomborg, Skive og Jürgen Fuchs,Tyskland - siden 1993
  086-Phurwa Lhamu Sherpa
født: 1987
Har haft en traumatisk barndom med druk og vold. Nu er hun færdiguddannet som tandtekniker og arbejder på Phaplu Hospital. Herfra drager hun rundt med 025-Jangbu og ordner Solu's tænder og giver tandundervisning i skolerne. I 2010 blev hun headhunted til et UNESCO projekt i det vestlige Nepal.
 
  066-Ang Lhamu Lama
født: 1987
Har gennemført sin ANM-uddannelse. Hun blev sygeplejerske-jordemoder i 2005 og arbejdede en periode som frivillig på Phaplu Hospital, og senere ansat i Ringmo Health Post og en periode i Junbesi Health Clinic. Nu er hun taget til Israel og er ansat til at pleje en enkelt gammel israeler. Succes? Ja! Men desværre lokkede pengene, så nu er svaret snarere, Tja!
sponsor: Niels Østergaard, Hjerk
  056.jpg (2637 bytes) 056-Lhakpa Sherpa
født: 1985
Hans hofter er ødelagt af tuberkulose, så hans eneste chance var uddannelse. Nu er han blevet Bachelor of Education og er blevet lærer hjemme i Sagar-Bakanje, mens han læster videre på sin Master-grad. Succes? Ja!
sponsor: Ellen & Henning Buur Madsen, Broager & Ane Marie og Mogens Bjørnlund, Viborg
 

 

202-Tashi Namgel Sherpa
født: 1981
Børnerig bondefamile som ikke har råd til at give videregående uddannelse til deres børn. Han læste til lærer i Salleri og fik i 2008 stilling som lærer ved Solung Skole.
donor: Lene & Niels Corydon, Skarø
 

 

054-Lhakpa Diki Lama
født: 1981
Gennemførte et 1-års engelsk-kursus og har nu fået arbejde på et børnehjem i Kathmandu
sponsor: Karen & Carsten West, København
 

 
  038.jpg (1996 bytes) 038-Ngima Gyalzen Sherpa
født: 1981
Faderen er død og moderen har ikke råd til at lade ham studere - 5 børn.

Men han er siden blevet gift og hans donorer har besluttet at han ikke længere behøver hjælp udefra. Han er nu medejer af et større Trekking Agency. Han udtrykker selv, at uden sin studiestøtte, så ville han aldrig kunne beklæde sin nuværende stilling, og havde formodentlig heller ikke kunnet gifte sig ind i den.
donor: Jeannet Fruergård, Lånum
  301-Dawa Tenzing Lama
født: 1981
En af Junbesis gamle familier, men fordums storhed er blegnet. Dawa Tenzing vil gerne være kunstmaler og male de smukke religiøse billeder (thanka) og vægge i klostre. Hans lærer i Junbesi døde, så han gik i lære hos en "thanka-painter" i Kathmandu. Han har nu malet alle vægmalerierne i Serlo's nye Gompa og er den centrale maler i Tubten Chholing Gompa.
donor: Peder Mose, Struer
  
 
  082-Pravina Khadka
født: 1986
Pravina afsluttede 12. klasse med god karakter, og var begyndt at søge ind på sygeplejerske-uddannelsen, da hun fik chancen i form af et au-pair-job i Tyskland. Nu håber hun at komme til at studere i Tyskland, men vi har aldrig hørt nyt fra hende siden.
   032-Sonam Sherpa
født: 1983
Sonam er handicappet, idet han som 7-årig brækkede benet, og det voksede forkert sammen. Hans ønske og eneste chance for at klare sig ville være at uddanne sig som lærer og vende tilbage til landsbyskolen. Men han har nu afslutte sin skolegang med en SLC-eksamen, og gør vist ikke videre ved det. I 2011 tog han jobbet som konstruktør af Sagar-Bakanje Health Quarter for os.
donor: Tina Rathjen, Greve
 
  104-Mingmar Sherpa
født: 1993
Faderen blev lammet for mange år siden. Moderen har en lille theshop og passer ham og sine to børn. Mingmar gennemførte Secondary School og 10. klasse med et rigtig flot resultat. Hun studerer nu videre på egen hånd formodentlig med hjælp fra anden side, da hun har udviklet sig til en umådeligt smuk kvinde.
sponsor: Lone Bak-Pedersen, Skive
  060.jpg (2312 bytes) 060-Dawa Nuri Sherpa
født : 1984
For at kunne gå i skole måtte han arbejde for andre og være bærer i trekking. Men med sit scholarship kunne han koncentrere sig så meget om skolen at han til slut bestod sin 10. Klasse (SLC). Nu arbejder han som trekking-guide.
sponsor: Poul Erik Damsgaard, Schweiz
 
  073-Rinji Lama
født: 1983
Faderen døde da han var lille og moderen er gammel og kan dårligt klare sig selv. Men nu er han blevet Junbesidalens første elektriker. Og dette er især vigtigt nu da Junbesidalen er ved at blive velforsynet med strøm. Men desværre begyndte han at drikke, og er nu i et limbo.
sponsor: Kjeld Jacobsen, Skive og Jørgen Vestergård, Nykøbing
  190-Chamili Bishwa Khami
født: 1989
Faderen er gift med Moderens Søster, som han har 4 børn med, men han har også 6 børn med Chamili's Mor. Nu er faderen flyttet permanent sammen med sin første kone og har ikke længere kontakt med Chamili's familie. Ved hjælp fra en fransk ven fik familien en lille lodge i Furtang over Junbesi, så Chameli afsluttede sin skole og er nu lodge-mutter sammen med sin mor. Chameli kan nu lave regninger - det kan mor ikke.
donor: Jytte Peuss
 
  094-Deena Paneru
født: 1992
Faderen døde for en del år siden, og moderen kan ikke få fast arbejde. Deenas skolegang har været svær og en overgang var hun lige ved at ryge ud, fordi karaktererne var helt i bund. Men så tog hun sig sammen og fik sin mellemskoleeksamen med topkarakter. Nu klarer hun sit videre forløb selv.
sponsor: Elmelund, Thisted & Dorte Just, Silkeborg
  285-Sonam Doka Sherpa
født: 1989
Begge forældre døde med kort mellemrum og Sonam Doka blev familiens overhoved, og uden støtte ville hun være henvist til at opgive sit studie og forsørge sine søstre. Nu er hun blevet færdig som Staff Nurse, og læser videre til Community Health Nurse, er blevet godt gift og har fået en søn, og nu endog egen bil.
sponsor: 67 gode danskere samlede ind i 2006
 
  029.jpg (2126 bytes) 029-Karma Lama
født: 
Moderen er død og faderen er gammel - bor hos bedsteforældre. Afsluttede 12. klasse fra Kathmandus bedste College med topkarakter. Nu er han færdig som computer-ingeniør, stadig med topkarakter, og har fået arbejde i et software-support-bureau.
sponsor: Marie Riisgaard, Køge og Mari Sandsund, Norge
  189-Pemba Chhiring Sherpa
født: 1986
Begge forældre er døde. Han arbejder nu med turisme og har taget forskellige sprog kurser og praktisk træning. Så nu klarer han sig selv. Hvis du vil på trekking i Nepal og vil have en opmærksom og elskelig guide, så find Pemba Chhiring.
donor: Randi Nielsen & Per Steinø, Skive
 
  036.jpg (3047 bytes) 036-Chhiring Nuru Sherpa
født: 1983
Har afsluttet Masters-niveau i Education i 2009. Han blev ansat som High School Teacher i Basa VDC i Solu, hvor han er meget aktiv i samfundet og blandt andet har været med til at bygge og åbne en ny underskole.
donor: Randi Jægerstrøm, KBH N
  247-Yanzi Lama
født: 1987
Yanzi er en utroligt ambitiøs og aktiv pige med en jernvilje til at ville frem i verden, men familiens økonomiske situation sætter en bremse for det. Nu er hun blevet Staff Nurse med god afgangseksamen og søger udenlands. Men det er svært, for i mellemtiden har hun fået sukkersyge.
sponsor: Anita & Mette Fischer, Haderslev
 
  067-Ang Kandu Lama
født : 1987
Har afsluttet uddannelsen som sygehjælper (ANM) og nu også som tandtekniker. Denne lille kvinde med det store hjerte tager nu hjem til Solu fordi hun vil tjene sin hjemegn, men også fordi vi forventer det af hende. I 2011 var hun ansat på Phaplu Hospital som tandlæge.
sponsor: Niels Østergaard, Hjerk
   052.jpg (12130 bytes) 052-Karma Gyaljen Sherpa
født : 1984
Han er blevet godt støttet igennem sit uddannelsesforløb, så han nu har afsluttet Bachelor of Business Studies. Hans far producerer rispapir i Solu, så nu er Karma i gang med at opbygge en lille handelsvirksomhed for rispapir i Kathmandu. Sidste nyt i 2011 var at han nu har 22 personer ansat.

sponsor: Gunnild Bondam, Mørkøv
 
  206-Lhaku Sherpa
født: 1985
Lhaku afsluttede bachelor-eksamen fra Handelsskolen med et rigtig godt resultat. Men straks efter eksamen rejste hun sammen med sin søster 365-Tashi til Polen, hvor de var tilbudt underbetalt arbejde, som dog var noget bedre end de kunne forvente i Nepal. Vi håber hun vender hjem igen, for vi har brug for hende.
donor: Michael Madsen, København
 
  365-Tashi Sherpa
født: 1990
Tashi fik aldrig en egentlig uddannelse for den store familie havde ikke råd. Nu har hun taget et engelsk-kursus i 2 år for at kunne arbejde som trekking-guide for os. Og hun var ved at blive rigtig god, da hun rejste til Polen sammen med sin søster 206-Lhaku. Vi håber hun kommer hjem til os igen.
donor: Stine Pedersen, Haderslev
 
 
  168-Lhakpa Gyalzen Sherpa
født: 1986
Lhakpa bestod endelig 10. klasse med et ret lavt gennemsnit, efter at være dumpet et par gange. Han vil gerne læse videre, men vi besluttede sammen med donor, at det vil være en bjørnetjeneste at sende ham videre i uddannelsessystemet, da han næppe kan klare sig. Han må finde på noget hjemme på landet.
donor:
Bente & Peter Maarbjerg, Vridsted
  057.jpg (3070 bytes) 057-Mingmar Gyalzen Sherpa
født : 1990
Mingmar er lillebror til 168 Lhakpa og bestod 10. klasse samtidig uden at være dumpet, men også kun lige over dumpegrænsen. Han er en noget friskere dreng end Lhakpa og skal nok klare sig hjemme i Solu, men heller ikke her fandt vi nogen grund til at lade ham spilde tiden med fortsat uddannelse.
sponsor: Bente & Peter Maarbjerg, Vridsted
 
  119-Pemba Doma Sherpa
født: 1988
Hendes far døde da hun var lille. Mor giftede sig igen og fik nye børn med ham. Han var hård ved Pemba, og mor stødttede hende ikke, så hun flygtede hjemmefra som 10-årig, og har ikke haft kontakt med familien siden, men er blevet hjulpet igennem barndommen af en få år ældre kusine. Hun fik en fin 10. klasses eksamen, og har fået job som lærer i Kathmandu.
sponsor: Charlotte Bondam, Frøstrup
  245-Lucky Sherpa
født : 1989
Familien kæmper hårdt for at give uddannelse til alle deres 5 døtre, men det bliver tiltagende sværere jo højere grader. Lucky havde Florence Nightinggale som forbillede og hunblev sygeplejerske med topkarakter. Hun bliver nu headhunted til sygeplejerske arbejde.
donor: Signe Ravn Larsen, Ramsing
 
  074-Ang Ngawang Sherpa
født: 1988
En af 5 drenge fra en meget fattig familie. Med hjælp til studiestøtte lykkedes det ham at få en ganske god 10. klasses eksamen. Han har nu fået job som lærer på skolen i Kenja.
donor: Luna Schelde, Jyderup
  D-012/226-Kichhiri Sherpa
født: 1990
Fattig landarbejderfamilie med lidt jord. Han fik en ganske god 10. klasses eksamen og flyttede til Kathmandu for at læse videre, og det gik ganske udmærket indtil hans far begik selvmord. Kichhiri forsøgte at koncentrere sig, men han kunne ikke og måtte give op.
donor: Familie Franke & Lütze, Schwerin
 
  071-Furwa Jangbu Sherpa
født: 1993
Yngste af 5 børn i en meget fattig familie. Han er en meget god og ærlig ung mand, men ikke ret dygtig i skolen. Han klarede at bestå 8. klasse og så gik han ud - med en mellemskoleeksamen.
sponsor: Jakob Gorm Dahl; Sdr. Resen
  ANM 398-Sabita Ghimere
født:
Sabita er en dygtig pige, så hun var heldig at blive optaget på skolen for ANM (Auxillary Nurse Midwife) i Phaplu, hvor hun er en af de dygtigste. Hun var også heldig at få noget nødvendig støtte til uddannelsen, mod at hun vil arbejde hjemme på Health Clinic når hun bliver færdig. Men hun blev forelsket i en fyr fra Sotang, så nu fungerer hun som jordemoder dér.
donor: PONA-Foundation
 
  033.jpg (2985 bytes) 033-Sumitra Tamang
født: 1982
Afsluttet sygehjælper uddannelsen og tog 12. klasse for at komme på sygeplejeskole. I 2008 lykkedes det at komme gennem nåleøjet, og i 2011 blev hun færdig som Staff Nurse, blev gift, og blev gravid.
sponsor: Lillian & Allan Danfær & Karen & Iver Thysen, Viborg & Anni & Øyvind Asting, Haslev
  Rinji Sherpa 287-Rinji Sherpa
født: 1994
Rinji gik kun i 6. klasse, da begge forældre døde og hendes fremtid blev usikker, men ved en indsamling blandt HPs medlemmer blev hun og hendes søstre sikret støtte, så hun kunne afslutte 10. klasse. Nu får hun støtte til videregående uddannelse af en japansk forretningsmand.
sponsor: 67 gode danskere samlede ind i 2006
 
  Mingmar Sherpa 348-Mingmar Sherpa
født: 1990
Familien er fattig og faderen har klaret skærene som lastdrager og moderen har passet det lille jordlod. Mingmar er den eneste der har været råd til at sende i skole, men der er ikke råd til videreuddannelse. Men nu har han fået studentereksamen fra teknisk skole i Ktahmandu med hjælp fra:
donor : Marie & Hans Ole Pedersen , Silkeborg
 
  Neema Lhamu Sherpa 399-Neema Lhamu Sherpa
født: 1993
Fattige bondefamilie i Khumjung, hvor jorden giver for lidt til at brødføde familien. Neema har boet gratis på kostskolen i Phugmoche, men skulle droppe ud, hvis ikke hun havde fået hjælp. Det fik hun så, og nu er hun blevet færdiguddannet som jordemoder (ANM).
donor: Lars Olesen, Østbirk
 
  Furwa Sherpa 412-Furwa Sherpa
født: 1991
Furwa har læst til Auxillary Midwife Nurse (ANM). Hun bestod ved reeksamen i 2012 efter at være dumpet til afslutningseksamen. Straks efter bloev hun gift og ønsker at bæsætte sig og arbejde i Bakanje.
donor:
PONA-Foundation
  Sonam Chhotti Sherpa 243-Sonam Chotti Sherpa
født: 1993
Fattig familie hvor faderen tog sæsonarbejde i Kathmandu, hvor han døde i en arbejdsulykke. Moderen klarer sig ved at arbejde for andre. Sonam Chotti afsluttede sin skolegang med en 12. klasses eksamen, og nu er hun blevet gift og har fået en datter.
donor: Anne Kristensen , Vinderup
 
  Kharka Raj Ghimere 452-Kharka Raj Ghimere
født: 1994
Da en helt ny landbrugsuddannelse blev etableret i Salleri Campus havde han en mægtig lyst til at være med, og det lykkedes i kraft af en beredvillig donor. Han er nu ansat af os som Agricultural Activist under WEP.
donor: Thomas Just Habekost, København
  Kalden Doma Sherpa  161-Kalden Doma Sherpa
født: 1991
Familien var engang velstillet, men gik ned med turismens tilbagegang og er nu dybt forgældet og bor gratis i et kloster mod at være en slags pedelfamilie, indtil moderen døde af druk. Men Kalden Doma er en meget velbegavet og målrettet pige, som midt i bachelorstudiet kunne klare et job samtidig, ogt dermed ikke behøvede scholarship længere.
donor: Jelva og Frode Fiskbæk, Hampen og Dorte Just, Silkeborg
 
  Som Maya Tamang 419-Somaya Tamang
Som Maya har nu taget Bachelor of Education, så hun nu kan blive skolelærer på et højere niveau. Hun underviser i øjeblikket hjemme i Chhirringkharka, og der er hun glad for at være, selv om det er en underskole.
donor: Edward & Maria Ferrari, Skive
  Subash BiKa 240-Subash Bishwakarma
født: 1992
Familien er meget fattig og ejer ikke engang deres eget hus. Subash lider oven i købet af diabetes. Han havde en masse høje ambitioner, men klarede sig ikke godt nok i skolen. Efter 10. klasse hverken forstod, talte eller læste han engelsk. Så vi lod vores støtte være ved det resultat.
donor: Bente & Richardt Lauridsen, Vinderup
 
  Prithivi Rai 309-Prithivi Maya Rai
født: 1991
Datter af en fattig landarbejderfamilie med kun lidt jord. Som lille fik hun børnelammelse og kom ikke under behandling, så nu er hun handicappet.
Oven i det bliver hun moppet og er ikke elsket af sin familie. Men med støtte steg hendes status og hun kunne koncentrere sig om skolen. Nu bor hun hos familie i Kathmandu og har gennemgået flere operationer, så hun nu er ganske fint gående og har afsluttet 10. klasse.
  Purni Mata Lobchan 181-Purni Maya Lopchan
født: 1988
Fattig landarbejderfamilie med mange børn, og uden interesse for at give deres børn uddannelse. Purni er velbegavet og klarer sig godt i skolen, selv om familien er uden forståelse og forlanger, at hun skal arbejde meget. Hun gennemførte 12. klasse og så blev hun gift.
donor: Vivi Habekost, Nyborg
 
  444-Mingma Doma Sherpa
født: 1994
Familien har en lille lodge og lidt jord, men faderen er alkoholiker og der er 5 børn. Mingma Doma bestod 10. klasse i den lokale skole med flotte karakterer og tog til Kathmandu for at læse til Health Worker. Hun blev færdig i 2014 stadig med flotte karakterer, og vil nu gerne hjem til Junbesi og arbejde i klinikken.
donor: Morten Svenson, København
  031.jpg (2819 bytes) 031-Rinji Purba Sherpa
født: 1985
Moderen er død og faderen har svært ved at forsørge sine 6 børn og drikker for meget. Han bestod eksamen som Master of Major English i 2014.
donor: Dorte Just, Silkeborg
 
  Ghita Rai 002-Ghita Rai
født: 1989
Ghita er nu blevet færdig som Bachelor of Business Administration. Hun har fået halvtidsarbejde, så hun nu formodentlig kan klare at læse Masters på egen hånd hvis hun fortsat har lyst. Men hun har besluttet at hun fra nu af vil klare sig selv og er meget taknemmelig overfor donor.
donor: Dorte Lundgård, Roslev
  Tsering Doma Rai 193-Tshering Doma Rai
født: 1988
Søster til 150. Faderen døde for en del år siden og Moderen prøver på forskellig vis at skaffe indkomst til familiens fornødenheder. Tshering Doma er en meget velbegavet pige, men gik ud af skolen fordi der ikke er råd. Men vi fik hende tilbage til studierne, så i 2014 blev hun færdig som Bachelor. Hun fik job på en skole til at tage sig af de svageste elever. Hun er meget stolt og taknemmelig.
sponsor:
Bente & Peter Maarbjerg, Vridsted
 
  003.jpg (3144 bytes) 003-Chhiring Nuru Sherpa
født: 1991
Skilsmissebarn med rodet fortid og psykiske problemer. Han fungerede ikke rigtig godt i skolen, og var nær blevet smidt ud af vores program. Men nu er han rejst til Qatar hvor han har fået et godt job på et kontor, så nu er han glad og tilfreds.
sponsor: Niels Bonnesen og Kirsten Knigge, Skive
  030.jpg (2509 bytes) 030-Samjhana Thami
født: 1991
Hun var meget afhængig af at få uddannelse, da hun er pukkelrygget og ikke kan udføre tungt arbejde. Men til sidst måtte hun opgive at bestå 12. klasse. For de sidste støttekroner blev der indkøbt en fin symaskine med interlock, så hun kan åbne sin egen lille systue i Kenja.
sponsor: Mette & Niels Mathiasen, Oddense og Jonna og Kund Rosenvinge, Stoholm
 
  044.jpg (1725 bytes) 044-Chhirring Jangbu Sherpa (Kami Tamang)
født : 1997
Vi fandt ham som en sølle knægt i Langtang med for lidt tøj på kroppen og for lidt føde indeni. Vi satte ham i kostskole i Kathmandu. Her har han udviklet sig stabilt og er en udmærket elev. Men især berømmes han som skolens bedste basketball spiller.
Men han blev svigtet af sin sponsor - og HP har ikke kunnet finde andre der vil bekoste ham, så vi fortsætter med betaling fra Foundation indtil han afsluttede sin 10. klasse.
  Phurba Sherpa 369-Phurba Sherpa
født: 1994
Faderen døde og så var moderen alene med sine to døtre og en lille lokal teashop i Kathmandu. Phurba blev taget ud af skolen fordi der ikke længere var råd til skolepengene. Men Phurba er en meget dygtig skoleelev og så med hjælp fra Lene lykkedes det at få en 12-klasses eksamen, men derefter ønskede hun at tjene penge til familien.
donor: Lene Trier Olesen, Videbæk
 
  Pasi Sherpa 353-Pasi Sherpa
født: 1994
Fattig landarbejderfamilie med 7 børn. Pasi blev hjulpet helt op til at få en 12. klasses eksamen, og så ville hun ud og prøve kræfter med livet.
donor: Alice & Jørgen Breum Hansen, Spøttrup
  Lhakpa Gyalzen Sherpa

D-005/293-Lhakpa Gyalzen Sherpa
født: 1993
Familien var bønder og landarbejdere, der kæmper en brav kamp for atsikre deres 6 børns fremtid. Og værre blev det, da moderen døde og faderen begik selvmord. Men Lhakpa Gyalzen blev færdig med den lokale skole og læste videre i Kathmandu.
Da han så fik job kunne han meddele, at han nu ønskede at klare resten af sin studietid selv.
donor: Jürgen Prestin, Schwerin

 
  Dawa Tsering Sherpa 472-Dawa Tsering Sherpa
født: 1993
Fattig bondefamilie fra Mopung med 4 voksne børn, hvor Dawa er den yngste. Han dumpede to gange til studentereksamen og opgav så, for at komme ud og tjene penge.
  Kazi BK D-014/224-Kazi Biswakarma
født: 1984
Fattig lavkaste landarbejderfamilie med meget lidt jord. Der er knap penge til husholdningen. Og slet ikke til studier, som blev dyrere fordi hanskulle starte på overbygningsskole. Han klarede 12. klasse og blev derefter gift.
donor: Matthias Kunze, Schwerin
 
  Danu Sherpa 322-Danu Sherpa
født: 1993
Landarbejderfamilie med en smule uproduktiv jord, som byggede en lille lodge i Sete med stor succes. Men jordskælvet smadrede det. Danu klarede sig godt i skolen og ligeså i College i Kathmandu, men til sidst måtte han opgive efter at være startet på College. Han rejste til Japan for at arbejde.
donor:
Randi Nielsen & Per Steinø, Skive
  Furwa Kinji Sherpa 147-Furwa Kinji Sherpa
født: 1993
Forældrene har en lille theshop, som lige klarer udgifterne, men fik faderen konstateret kræft. Men med scholarship kom hun igennem med en Bachelor.
sponsor: Børge Just, Højbjerg
 
  Kharna Dhoj

138-Karna Dhoj
født : 1995
Fattig familie med 5 børn. Nogle er allerede gift og alle har kun ringe uddannelse, men familien ville frygtelig gerne uddanne deres yngste søn, men k
unne ikke klare det selv. Karna blev færdig med 12. klasse og gik så ind i hæren.
sponsor: Gitte Frost, Silkeborg

       
flageng.GIF (199 bytes)  THE COMPLETED SCHOLARSHIPS
  
Scholarships which is completed after education completed. Those we call our success-stories and from which we feed our pride.