Sidst opdateret 16-09-2015 flageng.GIF (199 bytes) Home Pagemaster : Kurt Lomborg

DE OPHØRTE SCHOLARSHIP:
Scholarships som er ophørt af forskellige grunde.

  007.jpg (2171 bytes) 007-Kanchi Maya Sherpa
født: 1989
Går nu i skole i Kathmandu og støttes lidt af sin bror 001, der flyttede til Amerika. Vil gernevære doktor - af en meget fattig familie. Men forbindelsen mellem donor og modtager døde ud.
  114-Bim Bahadur Tamang
født : 1998
Fattig familie. Far er lastdrager og mor passede en lille teashop i Chhimbu. Han vil gerne være doktor, eller måske er det snarere forældrene der gerne vil det. Men nu er de flyttet langt væk, og vi kan ikke længere opretholde støtten til ham
 
  135-Dawa Doma Sherpa
født: 1994
Fattig familie med 4 børn som arbejder med løsarbejde og bor til leje i Junbesi. Faderen er selv forældreløs. Men i efteråret 2005 viste det sig, at hun ikke gik i skole og forældrene løj om hendes situation, så vi måtte afslutte studiestøtten.
  053.jpg (2980 bytes) 053-Lhakpa Diki Lama
født : 1986
Faderen er død og moderen kan ikke afse midler til hendes uddannnelse. Hun har studeret på Handelsskole i Kathmandu. Men hun "glemte" at fortælle donor, at hun var dumpet og havde taget arbejde i et supermarked, så hun modtog studiestøtte i den periode, hvor hun tjente ganske godt og kun gik til reeksamen. Derfor ophævede donor aftalen med hende.
 
  068-Ngawang Thora Sherpa
født: 1983
Ville meget gerne være computer ingenør men hans far er død og hans mor er gift påny, men stedfar har ikke lyst og råd til at støtte videre uddannelse. Men så fik han scholarship og flyttede til Kathmandu for at studere. Men pludselig og uden varsel rejste han til Arabien for at arbejde.
  152-Pem Dorje Sherpa
født: 1999
Mor og søn flygtede til Kathmandu fra en voldelig ægtemand, som siden har giftet sig med en anden. Men moderen har ingen uddannelse eller andre evner, som hun kan slå sig igennem med, så det så skidt ud. Men så giftede hun sig med en mand, som ikke er fattig, og han prøvede at snyde os. Så nu er Pem Dorje ikke med længere.
 

 

 

 154-Pendu Lama
født: 1983
Er for nylig flyttet til Kathmandu for at få yderligere uddannelse. Men forældrene er ved at være gamle og hun bor hos en onkel, så økonomien slår ikke rigtig til. Men uden nærmere forklaring valgte hun at stoppe i skolen og vi har siden aldrig hørt nyt om hende.
  092-Krishna Bashnet
født: 1998
Moderen døde år 2000, så faderen har prøvet at klare livet for dem begge. Vi har forsøgt at hjælpe dem i gang, men faderen misbrugte støtten til Krishna, især til druk. Så blev Krishna "adopteret" af skoleinspektøren på Sagar-Bakanje skole, men hans far tog ham hjem igen, og vil ikke sende ham i skole. Nu kan vi ikke gøre mere!
 
  037.jpg (2822 bytes) 037-Sonam Dawa Sherpa
født: 1983
Har nu bestået 12. klasse, og fortsatte på universitetet, men så blev han gift og blev far, og der blev ikke nok tid til overs til skolegang. Så han ophørte sit studie og lever nu af tilfældigt arbejde indenfor turismen.
  101-Chhiring Lama
født : 1988
Det viste sig at familien ikke var egentlig fattig, og han var ikke særlig studie-engageret, så det blev besluttet, at han og familien må klare sig selv.
 
  103-Chamba Sherpa
født: 1991
Moderen døde for længe siden og faderen er nu meget gammel, så nu tager hans søster sig af Champa og faderen. Men søsterens mand er lammet, så hun skal også tage sig af ham og sine 2 egne børn. Hvordan kan livet være hådere? Men efter et år droppede donoren uden varsel ud og ønskede ikke fortsat at støtte.
sponsor: Dorte Frost
  117-Shanti Sherpa
født: 1980
Faderen døde før Shanti blev født og moderen har svært ved endog at klare sig selv. Shanti bliver hjulpet af sin bror, som støtter hendes uddannelse af sin lille løn som trekking-guide.
Men så viste det sig at Shanta ikke var en seriøs studerende; hun hævede bare støtten til leveomkostninger, og så stoppede vi støtten.
 
  155-Yanjee Sherpa
født: 1995
Blev forældreløs for 3 år siden og har ingen søskende. Har levet på må og få ude i bjergene, indtil en farbroder har taget sig af hende. Men så viste det sig at han havde ret god indkomst fra sit eget trekking firma. Og da han så tillige modarbejdede vores forening, så opsagde vi dem. De kan sagtens klare sig selv.
 

207-Pasang Urken Sherpa
født: 2000
Faderen stak af fra familien. Moderen måtte flytte til familie i Kathmandu, som nu tager sig af dem; men de har selv svært ved at klare egne udgifter. Så en lille håndsrækning var nødvendig for at sikre Pasang en fremtid.
Men uden en lyd forlod de Kathmandu og ingen har hørt om dem.

 
  286-Lhamu Sherpa
født: 1991 (søster til 285 og 287)
Som forældreløs og med kun Sonam Doka som forsørger havde Lhamu ikke en chance for at læse videre efter 10. klasse, men hun blev sikret frem til 12. klasse. I 2008 blev hun "adopteret" af en sherpa-familie bosiddende i Schweiz. Dette dækker ofte over billig au-pair-pige, men vi kan ikke intervenere.
67 gode danskere samlede ind i 2006
  239-Kanchhi Sherpa
født: 1994
Fattig familie med mange børn. Hun ønsker at studere, fordi hun ved at det er den eneste chance for at overleve i fremtidens samfund, og det er ikke muligt med familiens hjælp alene. Men desværre forstod hun ikke at hun selv skulle holde kontakt til donor. Hun skrev aldrig på trods af flere opfordringer, så donor stoppede.
 
  118-Nirmala Bika
født: 2000
Fattig landarbejderfamilie som arbejder for føden og en smule penge til de daglige behov. Tjener 350 kr om året og bor til leje for 200 kr.
Da udlejeren flyttede til Kathmandu tilbød de at Nirmala kunne følge med og tage plads i huset og uddannelse i Kathmandu. Hvis det er ordentlige folk, så er alt OK, men ellers har forældrene kastet hendes frihed og fremtid ind til folk der har fået an billig hushjælp.
  211-Prabesh Rai
født: 1992
Faderen har tidligere kunnet forsørge familien, men har nu mistet sit job, fordi han er blevet lammet i benene. Men en rig onkel i Kathmandu tog sig af ham, men opførte sig truende og uforskammet overfor vores stab i Kathmandu, og Prabesh kontaktede aldrig sin donor, så nu er han opsagt.
 
  D-019/258-Kabita Bishwakarma
født: 2000
Meget fattig landarbejderfamilie med 5 børn. I perioder er det ingen arbejde og ingen indkomst og kun de yngste børn forsøges uddannet. Men familien flyttede til Ringmo og Kabita forlod sin skole.
  166-Lhakpa Doma Tamang
født: 1997
Lhakpa Doma gik i Chhimbu Skole. Hun er datter af en jordløs fattig landarbejderfamilie, men hun klarer sig godt i skolen. Hun er dygtig og flittig i et køkken, så en moster i turistbygden Phakding har taget hende til sig og giver hende uddannelse - og formodentlig en masse arbejde i køkkenet.
 
  098-Nawak Singh Rai
født: 1989
Faderen er død og moderen kunne ikke støtte hans uddannelse. Søsteren forsøgte at hjælpe, men det var vanskeligt. Han var en dygtig studerende og han ønskede virkelig at få en god uddannelse. Men så blev han ubeslutsom og begyndte at kræve en masse fra sine donorer, mens han holdt studiepause. Og så besluttede vi at stoppe hans støtte.
  D-016/169-Nuru Sherpa
født: 1997
Familien er meget fattig og holder Nuru meget hjemme fra skolen for at hjælpe til. Men det viste sig desuden at han ikke var begavet nok til at udnytte sin skolegang, så han bad så mindeligt om hans scholarship ikke kunne overføres til sin bror - 356-Rinji Sherpa. Og det har donoren indvilget i, og Rinji er maget mere studieegnet.
 
  197-Pasang Tamang
født: 1999
Meget fattig jordløs landarbejderfamilie. Pasang er kvik og dygtig i skolen, så støtten til ham betød en masse for ham og for familien. Men han følte sig tiltrukket af det frie liv som muldyr-driver, så nu har han forladt skolen og råber "Hayahooo" på vejene i Solu.
  191-Lama Phuri Lama
født: 1985
Børnerig bondefamilie, som ikke har råd til at give viredegående uddannelse til deres børn. Han fik hjælp af sin danske donor, men blev gift og dumpede til sidst i næsten alle fag på bachelor-niveauet. Han ville gerne prøve igen, men vi sagde stop. Nu bliver han bonde derhjemme.
 
  D-009/302-Phurwa Gyalzen Sherpa
født: 1997
Bondefamilie hvis hus brændte ned. Det er familien aldrig rigtig kommet over, omend de kæmper sig opad. Men Phurwa Gyalzen var mere til den frie natur, så nu er han gået ud af skolen og passer køer i sæteren og samler medicinplanter ind.
  D-004/221-Pasang Dorje Sherpa
født: 1990
Forældrene blev skilt da han var 6 år gammel, og Moderen er blevet gift igen og Faderen er debil. Men så skete der noget, som er refereret i Medlemsblad Nr 23, så nu er han flyttet til Indien.
 
    158-Sharin Devkota
født: 1991
Sharin var meget dygtig i skolen; han klarede sig fint til 10. klasses eksamen; men da eksamenpapirerne kom ud, viste de at han var dumpet. Men ingen har nogensinde kunnet forklare hvordan og hvorfor, for Sharin forsvandt dagen efter at han fik beskeden. Alle tror at han har begået selvmord; men heller ikke dette kan på andet år afklares.
  314-Lhakpa Chhirri Sherpa
født: 1994
Forældrene er fattige og uvidende landarbejdere uden eget hus og jord. De sender ikke Lhakpa i skole, så han må snyde sig til det. Men efter at have fået scholarship i et par år, kørte han træt i det med skole og valgte at stoppe.
 
  274-Lhakpa Chooti Sherpa
født: 1998
Faderen døde da han var lille og moderen har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Storebror får støtte og går i skole i Kathmandu. Moderen valgte at sætte ham på en lokal kostskole, så økonomien var nok ikke så ringe endda. Og så skrev han aldrig til donor. Så donor valgte at stoppe.
  120-Yuba Raj Kharki
Faderen arbejder som pedel på Junbesi Skole. Han har ikke selv nogen skolegang bag sig, men klarer sig alligevel. Nu mener han at sønnen skal følge samme bane og har meldt ham ud af skolen. Ak ja!
 
  065-Pasang Puti Sherpa
født: 1996
Familien var meget fattig men så fik faderen chancen til at tage til USA, hvor han har fået arbejde hos derboende sherpaer, så nu er de kommet til hægterne, og resten af familien er vist også flyttet derover.
  273-Suntali Bishwakarma
født: 2000
Fattig landarbejderfamilie, hvor faderen arbejder som load-porter. Suntali er en velbegavet pige, men valgte alligevel at gå ud af skolen for at blive dhami (heksedoktor).
 
  129-Sangye Nuru Sherpa
født : 2000
Nuru var en stakkels lille dreng. Han var født med en hjertefejl, som ville have været opereret, hvis han havde boet i Danmark. Men det gjorde han ikke! Han døde i 2010 efter at have sendt et rørende afskedsbrev til sin donor.
  167-Nima Phuti Sherpa
født: 1998
Hun modtog støtte mens familien boede i Solu, men så fik faderen skrabet penge sammen til at tage til USA. Kort efter tog han datteren i kostskole i Kathmandu, og dermed var der ikke længere grund til at støtte hende fra vores side.
 
  070-Lhakpa Sherpa
født: 1989
Lhakpa fik en god støtte til at læse videre i Kathmandu. Men måske fordi han ikke havde tilstrækkelig personlig kapacitet gik det ham ikke godt. Han gik i sløvhed. Skrev aldrig til donor. Dumpede. Kunne ikke udtrykke sig overfor os. Både vi og donor mistede tålmodigheden. Stakkels dreng!
  121-Lhakpa Tashi Sherpa
født: 1999
Far stak af hjemmefra for at leve med en anden kvinde, og viste overhovedet ingen interesse for sin gamle familie. Men efter at moderen i mange år havde klaret børnene alene, kom faderen pludselig og tog drengen til Kathmandu, hvorefter der ikke længere er behov for støtte. Moderen er i mellemtiden faldet i druk.
 
  179-Lhamu Shrestha
født: 1994
Meget fattig jordløs landarbejderfamilie. På trods af en hel times skolevej og meget fattige vilkår, så sendte familien Lhamu i skole hver dag. Men hun blev skoletræt i 7. klasse og familien besluttede at hun skulle tage chancen som gæstearbejder i Arabian Countries.
  162-Passang Gyalzen Sherpa
født: 2001
Far blev henrettet af sikkerhedsstyrkerne for politisk aktivitet. Hans kønne Mor blev gift igen, men Stedfar har nu arbejdet for de amerikanske styrker i Iraq i flere år. På trods af studiestøtten var det alligevel svært at klare det hele, så nu er Passang Gyalzen anbragt i klosterskole, for det er gratis.
 
  089-Nima Gyalzen Tamang
født: 1993
Søn af en fattig landarbejderfamilie som også arbejder som lastbærer, hyrde og andet forefaldende. Men de flyttede til et andet amt, og vi havde sjældnere kontakt til Nima. Til sidst droppede han ud af skolen og al kontakt ophørte.
  177-Mahendra Shrestha
født: 1995
Familien er meget fattig og de udviser ikke megen interesse for boglige studier. Mahendra skulle arbejde meget hjemme, men han ville meget gerne studere. Men til sidst måtte han opgive og droppede ud af skolen.
 
  307-Tsering Karsang Lama
født: 1993
Familien har ingen jord eller hus, men drager omkring i sæteren som yak-hyrder. Karsang og hans søster bor alene i et lejet værelse og går i skole, men har ingen skiftetøj eller andet som koster penge. Lærerne var meget glade for Karsang - han var enestående. Men det blev for hårdt. Han droppede ud af skolen
  371-Santosh Magar
født: 1986
Faderen døde for nogle år siden og den resterende familie er økonomisk meget svag, men Santosh ville gerne læse videre til lærer. Kom til skade under en skolekomedie med sit ene øje, som nu ikke mere kan se. Men uden varsel flyttede han til Kathmandu og gik i gang med handelsskolen, og det var ikke aftalen med donor, der ville se ham som lærer i Solu.
 
  401-Suman Thami
født: 1999
Fattig landarbejderfamilie med 4 børn, hvor faderen døde for 3 år siden. Moderen kunne ikke klare familiens opretholdelse, så Suman kom i huset hos jordejeren som hushjælper. Men så flyttede de til Kathmandu, hvor de blev ansat som tjenere i en middelklassefamilie.
  415-Tshering Sherpa
født: 1999
Forældrene har måttet leje jord, for overhovedet at dyrke nok til fimilen på 5, og Tshering har erkendt at forældrene ikke engang er ret dygtige til det. Somme tider opfører de sig endda pinligt. Efter det helt store familieslagsmål stak Tshering af hjemmefra og flyttede ind hos noget familie udenfor vores område.
 
  434-Radha Bashnet
født: 1993
Fattig familie med 7 børn, en smule jord og et faldefærdigt hus. Der mangler penge til selv de mest nødvendige ting. Radha gik i 5. klasse og ville gerne være dyrlæge. Men så blev hun gift
  Dawa 403-Dawa Tamang
født: 1996
Familien arbejder som landarbejdere, men har også selv lejet lidt jord, som de selv dyrker. Men indkomsterne er små, og det kniber med at klare skoleudgifterne, så Dawa må ofte hjælpe til hjemme. Men netop som scholarship'et var kommet i gang flyttede de til et andet distrikt.
 
  Baburam 242-Baburam Bishwakarma
født: 1996
Familien er meget fattig, ejer ikke eget hus og har næppe nok til den daglige føde. Men han ville gerne studere og være lærer.
Men så droppede han ud af skolen og prøver at klare sig med hvad der byder sig.
  chhewang 300-Chhewang Sherpa
født: 1990
Fattig landarbejderfamilie med syv børn. Tidligere blev Chhewangs uddannelse støttet af bedstefaderen som nu er død, eller tanten som nu er blevet lammet. Han bor nu hos en onkel som kun kan hjælpe ham en smule. Men han var ikke dygtig nok i skolen, så han begyndte at skulke, og til sidst lod vi hans lillesøster overtage hans scholarship.
 
  sumi lama 182-Sumi Lama
født: 1993
Faderen er død og Moderen klarer den store families opretholdelse som landarbejder og kartoffeldyrker. Hun fik scholarship gennem adskillige år, men dumpede gentagne gange og klarede sig generelt dårligt. Da vi stoppede støtten var hun dumpet for anden gang i 10. klasse.
  bir bahadur 178-Bir Bahadur Bishwa Karma
født: 1996
Forældrene er meget fattige og har hverken råd til at klæde eller føde deres børn ordentligt. Bir Bahadur bor nu hos en onkel, som har alt for mange børn selv og knap råd til fortsat at forsørge ham. Han klarede sig rimeligt i skolen, men da donor pludselig svigtede og ophørte, og da han ikke selv henvendte sig til os, så besluttede vi at ophøre støtten.
 
  raj kumar 395-Raj Kumar Baraily
født: 1995
Fattig bondefamilie hvor Raj Kumar er den eneste der går i skole. Og han er utroligt ambitiøs og er kendt for sin stålsatte vilje til at ændre sine, familiens og hele landsbyens vilkår. Vi ophørte støtten, da faderen solgte et stykke jord til en formidabel pris, og Raj Kumar selv blev mere skødesløs med os.
  sudip magar 241-Sudip Magar
født: 1999
Moderen døde og faderen tog sig ikke af ham, men han boede hos en onkel. Han ville meget gerne gå i skole, men det var kun muligt med støtte udefra. Nu er han blevet hentet til Kathmandu af en anden slægtning, som vil tage sig af hans uddannelse
 
  Lhamu Lama 320-Lhamu Lama
født: 1996
Meget dårligt stillet landarbejderfamilie uden egen jord og hus. Men de har taget lån for at købe 5 køer og et par trækstude, men har ikke været i stand til at afbetale. Lhamu har meget langt til skole, men boede somme tider hos bedstemor på 79 lidt nærmere skolen. Men nu er hun blevet gift og blevet hotelmutter i Ringmu, men hun fik da lært både at læse, skrive og regne.
  Ngim Lhamu 364-Nim Lhamu Sharpa
født: 2002
Hun har hverken mor eller far og aner intet om dem - hvor de er - døde eller levende - hvad der er hændt. Hun har ikke engang slægtninge, men er blevet taget i huset hos fremmede. Et scholarship vil hæve hendes sociale standard betragteligt. Men så flyttede hun lang væk.
 
  Pemba Lhamu Sherpa 140-Pemba Lhamu Lama
født : 1995
Faderen døde for mange år siden og moderen har svært ved at forsørge sine børn. Hun driver et lille the-hus i Kathmandu, og stedfaderen producerer illegal brændevin, så de er ustandseligt på flugt. Pemba Lhamu's situation er meget vanskelig. Til sidst misted vi forbindelsen med hende.
  Mingma Dorje Sherpa D-001/251-Mingmar Dorje Sherpa
født : 1990
Faderen stak af fra familien for længe siden og lever med en anden. Moderen lever nu også med en anden. Så Mingmar Dorjes liv har været meget rodet og har boet det meste af tiden hos bedsteforældre. Han fik lært at læse og skrive, men valgte i 7. klasse at blive cowboy.
 
  Dinesh Bashnet 330-Dinesh Bashnet
født: 1996
Landarbejderfamilie med 5 børn og kun en smule jord. Så familiens økonomi er ret dårlig. Men Dinesh vil gerne være lærer og han er flittig i skolen, men skal hjælpe meget til derhjemme. Men på trods af at han fik studiestøtte valgte han og familien at søge arbejde i Indien.
  Shrijana Rai 217-Shrijana Rai
født: 1993
Faderen er død, og Moderen har måttet aflevere begge sine børn til familie for at få dem passet; men det kneb med støtte til uddannelse. Men midt i 10. klasse blev hun forelsket, forlod skolen og blev gift.
 
  215-Binod Bhattarai
født: 1992
Fattig landarbejderfamilie der har svært ved at klare alle udgifterne. For Binod er det særligt vigtigt at studere, da han har klumpfod, hvilket gør at han ikke kan gå ret langt og kun med besvær. Men så solgte faderen en smule jord til en meget høj pris, og Binod kom op og slås med skoleinspektøren og blev smidt ud af skolen.
 

328-Bathi Thami & 335-Sanchhi Thami
født: 1994 & 1996
Batti's far døde af TB og moderen blev tvunget til at gifte sig med hans bror. Men han var en uvederhæftig drukkenbolt, så de blev efterladt alene tilbage i en sølle bambushytte. De fik støtte i 2 år, men så blev Mor forelsket igen og flyttede langt væk med sine piger.

 
  Dolma Sherpa 352-Dolma Sherpa
født: 1995
Moderen døde for mange år siden og Faderen kan kun lige klare at brødføde de 6 børn. Dolma og hendes tvillingsøster fik gratis undervisning på Phugmoche Skole til 8. klasse og vi hjalp hende frem til afslutningen af 10. klasse, men så ville donor ikke mere. Heldigvis var der familie i Kathmandu, der tog sig af den velbegavede pige, så hun kan læse videre.
  279-Mankumar Magar
født: 1996
Faderen blev pludselig blind og kunne ikke arbejde i marken længere, så økonomien gik den gale vej. Mankumar var en dygtig elev og klarede sig godt i skolen, men alligevel blev fristelserne om kontant indkomst for store, så nu er han muldyr-driver.
 
  Sabitri Bashnet 357-Sabitri Bashnet
født: 1993
Faderen døde og hendes mor kan kun indtjene nok til livets opretholdelse som landarbejder. Sabitri prøvede at bestå 12. klasse men dumpede. Også reeksamen. Og så blev hun gift. Så nu har lillesøster overtaget scholarship'et.
  Deu Kumar BK D-015/229-Deu Kumar Biswakarma
født: 1992
Fattig landarbejderfamilie med en smule jord, som ikke er tilstrækkelig til brødføde og klæde familien.
Men Deu Kumar forlod skolen fordi han ikke lærte nok. Så nu har hans lillebror overtaget studiestøtten.
 
  Somay Thami 345-Somay Thami
født: 2000
Fattig landarbejde- og bonde-familie med 5 børn. Somay er den yngste og den eneste der har fået muligheden for at gå i skole. Men han havde mere lyst til det frie liv i skovene, så han droppede ud.
  Binod Jogi 458-Binod Jogi
født: 1996
Han fik chancen at starte på college med støtte, men han ville hellere tjene penge som gadesælger på den uhumske busstation, Ratna Park.
 
  Bishal Sunwar 416-Bishal Sunwar
født: 1998
Fattige daglejere og muldyr-drivere med fire børn. Bishal er en velbegavet dreng, så han er blevet taget i huset af en lodge ejer i Junbesi. Men skolen blev for kedelig, så han blev muldyrdriver og siden Bus-konduktør i Phaplu.
  Bal Bahadur Rai 259-Bal Bahadur Rai
født: 1993
Faderen led af en nyresygdom, som de pantsatte deres ejendom, for at kurere. Da de ikke kunne tilbagebetale lånet, har banken overtaget det hele, og forældrene flyttede i fattighus indtil faderen døde. Nu læser han i Gymnasiet i Salleri.
 
  Maya Tamang 329-Maya Tamang
født: 1999
Forældrene arbejdede som daglejere og lastbærer, men det giver ikke megen indkomst. Nu er de flyttet til et andet område, så Mayas støtte måtte ophøre. Men vi hører at det går hende godt og hun går nu i sakole i Sotang.
  Lhakpa Sherpa 317-Lhakpa Sherpa
født: 1993
Stor fattig familie, der hverken har egen bolig eller egen jord. Faderen arbejder fra tid til anden som tømrer. Ville gerne læse til Health Assistant, men det er meget dyrt. Og så passede han ikke sin skole og heller ikke at informere om sin færden, så vi besluttede at tage ham ud af vores program.
 
  Prabhat Rai 474-Prabath Rai
født: 1994
Bondefamilie med 6 børn. Men i 1997 blev hans far henrettet af maoisterne, som brændte deres hus ned. Moderen giftede sig på ny og forlod børnene, mens ældste bror overtog jorden. De øvrige kom i børnehjem i Kathmandu. Men Prabhat er usædvanlig godt begavet og vil gerne læse videre, men desværre kunne han ikke trives i Kathmandu og valgte at flytte tilbage på landet.
  Nima Tamang D-003/222-Nima Tamang
født: 1993
Moderen døde da han var 3, og faderen har ny famile. Han bliver passet af sin bror, der er handicappet, så det kniber med støtte til studiet.
Nima er særdeles velbegavet, men alligevel valgte han i 11. klasse at forlade skolen for at tjene penge.
 
  Aitimaya Tamang D-007/200-Aitimaya Tamang
født : 1991
Familien har et lille landbrug som ikke kaster nok af sig til at der kan blive råd til uddannelse til alle de 5 børn. Aitimaya er velbegavet og har lyst til at studere, men alligevel faldt hun for fristelsen, da hun blev tilbudt et job som vagt i en forretning i Kathmandu.
  Ang Phurba Sherpa 443-Ang Phurba Sherpa
født: 1994
Fattig bondefamilie med 5 børn, der bor til leje. Der er lang vej til skole gennem en skov, hvor Ang Phurba en gang blev angrebet af en bjørn, der skadede hans hoved. Derfor går han altid med hue.
Det gik ikke for godt i skolen, så han droppede ud.
 
  Jenisha Rasailee 493-Jenisha Rasailee
født: 1999
Faderen tog til Arabien for at tjene til familien, men i mellemtiden stak moderen af fra sine 4 børn med en anden mand. Faderen kom hjem og tog sig af børnene, og blev så også gift igen med en kvinde med to børn og flyttede til Kathmandu. Jenisha er usikker på sin stedmoder og tror ikke rigtig på at hun kan tilslutte sig familien. Men netop som vi havde fundet en donor til hende valgte hun i stedet at finde sig et arbejde.
  252-Jet Bahadur Thami
født : 1992
Meget fattig jordløs landarbejderfamilie. Faderen kom i fængsel for våbenbesidelse. Jet havde det skidt hos en tante. Vi fik ham flyttet over til en anden tante, hvor han blomstrede. Men så flyttede faderen og tog Jet hjem for at udnytte hans arbejdskraft.
 
  D-018/253-Chhiring Doma Sherpa
født: 1995
Fattig landarbejderfamilie med mange børn - 9 stk. Der var ikke råd til uddannelse, undtagen Chhiring Doma som er familiens stolthed. Men hun valgte alligevel at droppe skolen og finde et arbejde.
  428-Rosan Bahadur Bashnet
født: 1997
Rosan var dygtig i skolen, men familien manglede penge og Rosan ville ud og se verden, så han tog til Kathmandu og fandt arbejde. Men hans søster overtog hans scholarship. Gyatre Bashnet 506.
 
  Dorje Tamang 171-Dorje Tamang
født: 1999
Mor døde kort efter fødslen. Faderen giftede sig hurtigt efter og forsvandt med sin nye kone og ældre børn. Bedsteforældrene tog Dorje i huset, men de var jordløse, gamle og gigtplagede. Efterhånden kom han ikke meget i skolen, men med hans sølle situation fortsatte vi, indtil først bedstemor og siden bedstefar døde, og Dorje valgte at blive æseldriver.
  Chhirri Lama 425-Chhirri Lama
født: 1992
Faderen døde for mange år siden. Moderen blev gift igen og forlod sine børn, hvoraf de to yngste nu bor hos bedstefaderen som er 82 og svagelig. Så situationen var meget kritisk. Da han dumpede til 10. klasse eksamen valgte han at droppe skolen, blive gift og snart efter at blive far.
 
  Pemba Tamang 338-Pemba Tamang
født: 1998
Fattig landarbejder- og kvæghyrde-familie. Hans far er fysisk svag og kan ikke arbejde ret meget, så indkomsten er meget begrænset. Det er svært at få råd til skolegang. Men efter et par år med scholarship flyttede de væk fra egnen og ud af kontakt.
  Jit Bhd Thami D-010/199-Jit Bahadur Thami
født: 1990
Meget fattig jordløs lavkastefamilie. Hans lillesøster får også hjælp fra HP. Men han går nu i overbygningskole langt fra hjemmet og har 3 timers skolegang hver vej. Måske derfor bestod han ikke 12. klasse, og opgav at gå op i anden omgang, så nu ert han i Indien for at arbejde.
 
  Dipak Khatee 499-Dipak Khatee
født: 2003
Familien løj sig fattige i ansøgningen og opførte sig meget krævende og forlangende, så vi besluttede at droppe studiestøtten. Og det var faktisk lidt synd, for Dipak var faktisk god nok.
  093-Ngawang Lhakpa Sherpa
født: 1990
Bondefamilie med meget lidt indkomst. Svært at få råd til at uddanne børnene. Men Ngawang Lhakpa var dygtig i skolen og ville meget gerne gå i skole, men sluttelig dumpede han 2 gange til 10. klasses eksamen, og droppede skolen.
 
  Yangdi Sherpa 437-Yangdi Sherpa
født: 1994
Datter af en fattig bonde-familie med 6 børn. Forældrene har ikke været i stand til at passe deres børn ordentligt, så Yangdi er kommet i huset hos slægtninge langt hjemmefra. Men de vil snarere se hende arbejde end at gå i skole. Med denne støtte kan hun "betale" sig fri af familien.
Men da hun dumpede i 11. klasse opgav hun og droppede ud. Lånte penge af familien og tog til Belgien.
  Dawa Tenji Sherpa 460-Dawa Tenji Sherpa
født: 2004
Fattig landarbejderfamilie med en smule jord og 3 børn. Faderen har dårlig ryg og har svært ved at arbejde, så Moderen må knokle for at få mad på bordet. Børnene har mange pligter, så skolen forsømmes. Dawa Tenji valgte at skifte til klosterskole og blive munk.
 
  Rudar Bashnet

435-Rudra Bashnet
født: 1995
Fattig landarbejder-familie med 4 børn og en smule jord og et hus der trænger til reparation. De går alle i nedslidt tøj og der er ikke for meget mad på bordet og især ikke sidst på året. Rudra skal hjælpe til derhjemme og hindres somme tider i at gå i skole, hvilket han er ked af. Nå, men han besluttede alligevel at droppe ud og at søge til Indien for at tjene oenge.

  Ang Lhakpa 232-Ang Lhakpa Sherpa
født: 1995
Faderen arbejdede tidligere i trekking, men måtte stoppe da han fik problemer med benene. Nu prøver de at klare livet i Kathmandu med en lille tea-shop. Ang Lhakpa klarede ikke at blive færdig med studierne og drømmer nu kun om at komme udenlands.
 
  Rinji Sherpa 097-Rinji Sherpa
født: 1995
Faderen tog til Kuwait for at arbejde, men familien har ikke hørt fra ham siden. Nu har moderen svært ved at klare livets opretholdelse for de to børn med en lille shop. Men midt i gymnasietiden druknede han i en svømmebasin, der ikke var under opsyn.
  Mingma Doma Sherpa 355-Mingmar Doma Sherpa
født: 1992
Familien havde et lille landbrug ude i bjergene, men begge forældre blev dåreligt gående og kunne ikke udføre det hårde arbejde på landet. De flyttede til storbyen hvor de har en lille teashop. Men den giver ikke nok til studierne. Så blev Mingmar gift og fik barn, og så begyndte hun at dumpe. Og så fik hun barn nummer to og måtte opgive.
 
  Thami 072-Buddhi Bahadur Thami
født: 1995
Familien er meget fattig og han var nødt til at hjælpe med arbejde for andre. Og han klarede sig egentlig ret godt, men måtte til sidst opgive at bestå 12. klasse. Især da han brugte en masse tid på politisk arbejde for det maoistiske parti.
  Urmilla Basnet 219-Urmila Bashnet
født: 1989
Begge Urmilas forældre er døde, så hun lever nu hos sin bedstefar, som er 80 år og han kan snart ikke forsørge de to børn længere. Men hun havde svært ved at klare 12. klasse og så gik der rod i hendes liv, så hun måtte stoppe. Men hun arbejder da som lærer ind imellem i den lokale skole.
 
  Dawa Jangmu Sherpa 441-Dawa Jangmu Sherpa
født: 1998
Faderen er ikke rask og familien passer blot en lille lodge i Dakchhu på Everest Trail. Der er 5 børn og det er svært at sende dem i skole dagligt. Men Dajangmu blev ved med at dumpe til 10. klasses eksamen, og til sidst drog hun illegalt til Hongkong, hvor hun blev opdaget og smidt i fængsel.
  Bikram 266-Bikram Shrestha
født: 1994
Faderen døde da Bikram var spæd. Senere giftede moderen sig på ny, men overlod ham til hans bedstemor, som har taget sig kærligt af ham. Men han havde svært ved at klare 10. klæasses eksamen og efterhånden blev han voksen og besluttede til sidst at stoppe.
 
  Sonam Chhoti Sherpa 127-Sonam Chotti Lama
født: 1995
Faderen er løsarbejde i turismen og moderen er uden job. Men det blev svært at være teen-ager og 12. klasses elav på samme tid, så hun flyttede til Belgien for at arbejde.
  Laxmi BK 311-Laxmi Bishwakarma
født: 1995
Forældrene blev skilt og Laxmi blev skilt fra sin søster. Og stedmoderen modarbejder Laxmi. Fattige landarbejdere uden egen bolig eller jord. Hun vil så gerne gå i skole men forældrene samarbejder ikke.
Og til sidst dumpede hun og var meget uregelmæssig i skolen, så vi stoppede støtten.
 
  Sushil Thami D-013/292-Sushil Thami
født: 1991
Fattig landarbejderfamilie som har haft svært ved at få tingene til at hænge sammen. Først i en alder af 14 år begyndte Sushil at gå i skole. Han er meget bevidst om Thami'ernes tilbagestående situation, som han gerne vil gøre noget ved.
Han nåede til 8. klasse som en voksen mand, og besluttede at droppe skolen for at tjene til dagen og vejen.
  Dawa Jangbu Sherpa 442-Dawa Jangbu Sherpa
født: 1994
Fattig bondefamilie med 3 børn. Dawa Jangbu kæmpede hårdt med skolen i Sagar-Bakanje, men han dumpede flere gange til 10. klasses eksamen og gav til sidst op.
 
  Kamal Khadka 459-Kamal Khadka
født: 1995
Fattig landarbejderfamilie med en smule jord og 5 børn. Alle børnene har mange opgaver i hjemmet, så Kamal må jævnligt udeblive fra skolen, og det er han rigtig ked af. Med støtte fik han et par gode år i skolen, men så blev han gift og droppede ud.
  218-Sumitha Shrestha
født: 1997
Fattig landarbejder- og bonde-familie, der knap har råd til at betale hendes skolepenge. Hun går alligevel den lange vej til skole hver dag, men dumpede alligevel adskillige gange, og til sidst gav hun op og flyttede til Kathmandu og fik arbejde.
 
  Lhamu Sherpa 277-Lhamu Sherpa
født: 1997
Fattig familie hvor faderen arbejder hårdt for at få økonomien til at hænge sammen mens moderen er mere ustabil. Lhamu selv arbejder som bærer og som landarbejder for at hjælpe til familiens overlevelse. Men så kneb det med engagementet i 10. klasse, hun blev forelsket og ustabil, og til sidst droppede hun ud.
  Mingma Chhiri Sherpa 303-Mingma Chhiri Sherpa
født: 1995
Bondefamilie med 5 børn hvor Mingma er den yngste. Hans ambitioner fejler ikke noget, så en støtte giver ham moralsk mod på at arbejde videre med sin uddannelse. Men alligevel var det almindelige liv mere tillokkende, og til sidst droppede han ud.
 
  Chhime Dorji Sherpa 505-Chhime Dorji Sherpa
født: 2006
Landarbejder-bonde-familie, hvor faderen også arbejder som murer. Men økonomien er svag, så det er svært at klare dagen og vejen. Chhime er dygtig, men kunne godt være mere flittig i skolen. Men så valgte han at gå i kloster og blive munk.
  Laxman BK 388-Laxman Bishwakarma
født: 2001
Sølle landarbejderfamilie. Faderen tog til Saudi-Arabien for at tjene lidt penge, men røg i fængsel i 2 år for spiritus-fremstilling. Nu er han hjemme igen uden penge. Men Laxman og hans tvillingbror Ram lider at muskelsvind, som langsomt lammer dem begge. I 2014 døde Ram lige før vi havde bygget et fint lille stenhus færdig til moderen og børnene. Og Laxman døde et par måneder efter at de var flyttet ind i huset.
 
  Man Kumari Magar 283-Mankumari Magar
født: 1997
Fattig landarbejderfamilie. Ældste datter er døvstum og kan ikke meget, og der er to småsøstre, så Mankumari skal hjælpe meget til. Men i 9. klasse blev hun gift og droppede skolen.
  Ngima Lhamu Sherpa 404-Ngima Lhamu Sherpa
født: 1998
Faderen døde og moderen forsvandt sporløst. En onkel tog sig af hende. Først kom hun på kostskolen i Phugmoche, men siden tog han hende hjem til Kathmandu, da hun fik scholarship. Men det kom ikke til at fungere. Hun droppede ud af skolen.
 
  Dawa Sherpa 480-Dawa Sherpa
født: 2001
Fattig familie som har lejet hus og lidt jord. Men Dawa er dygtig i skolen og drømmer om at blive ingeniør. Men så besluttede han pludselig at gå i kloster og blive munk.
  417-Dawa Phuti Sherpa
født: 2001
Faderen arbejder somme tider som tømrer, men det giver ikke meget, og moderen prøver at dyrke den halvgolde jord. De bor i et lille hus med 3 børn og deres elskede farfar. Og i efteråret 2010 tog hendes to jævnaldrende donorer ud og besøgte hende. Men 4 år senere døde hun af tuberkulose.
 
  194-Sonam Gyalzen Lama
født: 1991
Faderen døde for mange år siden så Moderen må klare sig som simpel landarbejder og bonde. Familiens økonomiske situation var kritisk, og der er knap nok til de mest basentlige ting. Men så blev Sonam gift og droppede skolen.
  Pasang Phuti Sherpa 125-Pasang Phuti Sherpa
født : 1997
Moder døde da hun var spæd, men faderen har prøvet at klare det. Hun flyttede til en faster i Kathmandu, men det kom ikke til at fungere. Efter en periode på et forsorgshjem, fik hun en kæreste og flyttede hjem til hans familie. Nu er hun rejst til Israel for at arbejde.
 
  Bimala Sherpa 248-Bimela Sherpa
født: 1994
Faderen døde da hun var lille og moderen for få år siden. Hendes to søskende er voksne og klarer sig som daglejere hjemme i Solu. Men hun selv kom til Kathmandu for at bo hos en onkel. Med støtten har hun nu fået sine skolepenge dækket ind, og onklen er glad for nu kun at skulle give kost og logi. Men det lykkedes ikke at bestå 10. klasse, så hun droppede ud.
  Som Bahadur Thami 344-Som Bahadur Thami
født: 1996
Fattig landarbejderfamilie med 4 børn, som ikke har råd til skolegang uden hjælp. Det gik et langt stykke, men så blev han gift og stoppede.
 
flageng.GIF (199 bytes)  THE TERMINATED SCHOLARSHIPS
  
Scholarships has terminated of various reasons.