Post til "dit barn"

Janaki, Tikaram og Namgyal er klar til at hjælpe dig

HIPRON (Himalayan Project Nepal)
Co.: "Dit Barns Appl.Nr. & Navn"
Lazimpat
G.P.O.Box 8974 EPC 168
Kathmandu, Nepal

Du kan også sende en email til vores kontor:

hipron@wlink.com.np

Emne/Subject: "Dit Barns Appl.Nr. og Navn"
I tekstfeltet: Dear Namgyal, will you please print this mail to hand over for my student in (landsbyens navn)"

Du kan også vedhæfte en fil eller et billede - men husk at Internet-forbindelse er meget dyr for nepalesere, så aldrig større end 50-75 kilobyte.

Du kan også ringe til vores kontor, som er lukket lørdag men ellers åbent næsten daglig mellem 13 og 16 (Nepali time).

00977-1-69 14 163

Læs mere om KOMMUNIKATION med Nepal og din Student

Postvæsenet i Nepal er ikke som vores i Danmark!

Når et brev eller en pakke ankommer til Hovedpostkontoret i Kathmandu, ligger det i mange dage og venter på toldbehandling. Tidligere forsvandt mange forsendelser under denne venten, især dem med værdier i. Hvis du sender penge med brevet, så vil scanneren finde de metalstrimler som de fleste moderne pengesedler har fået indsat, og det er ret sandsynligt at pengene bliver pillet ud af brevet, så derfor: Send aldrig penge med posten.

Så ligger det igen i en stor bunke og venter i mange dage på at blive fordelt til diverse postboks-posthuse i Kathmandu. Eller hvis det skal ud på landet, til det posthus der har ansvaret for området.

Vores kontor i Kathmandu har lejet en Postboks på EPC-posthuset, her putter postmedarbejderen dit brev fra Danmark ind. Boksen er for lille til pakker, så når en pakke ankommer, lægger de en besked i boksen og pakken kan afhentes på et lager. Vores kontor er bemandet af de tre dygtige og pålidelige folk, Namgyal Jangbu Sherpa, Ambika Maharjan og Tika Ram Rai. De har nøgle til boksen, som de tømmer med jævne mellemrum. Det er ret hurtigt at hente breve, men for afhentning af pakker skal der ventes i kø og derefter på at den bliver fundet på lageret.

Brevet eller Pakken bliver nu lagt i en brevbakke på kontoret, og herfra udleveres det når "dit barn" afhenter sin studiestøtte. De børn, der bor på landet, får deres brev, når Namgyal Jangbu hver tredie måned tager sin runde i Upper Solu, for at uddele studiestøtten. Han er så god en ung mand, at han gerne slæber kilovis med sig, men tag alligevel lidt hensyn til ham og send ikke for tungt og stort.

Du kan også sende breve og pakker direkte ud på landet, men det vil tage mange måneder før det når frem, og chancen for at forsendelsen forsvinder undervejs er langt større.

Dine børn i Kathmandu kan skrive breve til dig og selv sende dem, men det kan børnene i Upper Solu ikke så nemt. De kan levere dem til Namgyal Jangbu, men vores kontor har ikke råd til at sende dem videre. De vil derfor ligge og vente på, at vi har danskere på besøg i Kathmandu, som kan tage det med hjem. Ofte kan de små børn kun skrive på nepali, og så skal brevet ligge og vente på at der er tid til at det kan blive oversat til engelsk. Somme tider er brvets indhold for ubetydeligt til at der kan ofres tid på det, og så bliver det bare leveret til Danmark som det er.

Med hensyn til at bede HP's danske medarbejdere om at tage forsendelser med, når de tager derom, så må vi desværre til at afvise pakker, da det giver overvægt-gebyr og security-problemer. Breve kan vi medbringe, da de hverken fylder eller vejer. Hvis du gerne vil have os til at følge din pakke med ud på landet, så send den i god tid i forvejen til kontoret, så skal vi nok tage den med.

Hvis du vil ringe til vore unge medarbejdere på kontoret så prøv: 00977-1-69 14 163 - de er der normalt 13-16, hvilket vil sige den sidste del af formiddagen i Danmark.